.
.
.
.
.
.
.
.
.

Héérlijke Buren

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem en Pannenkoekenbakkerij de Ridderhof zijn goede buren en bieden u gezamenlijk alle ingrediënten voor een HEERLIJK dagje uit.

U wordt ontvangen met koffie of thee en een reuzenroomboterkrakeling en kunt vervolgens zelf kiezen hoe u uw programma zou willen vervolgen. 

Keuzemogelijkheid 1: Bakactiviteit Samen Bakken

Tijdens dit programma in het bijzondere museumtheater, steekt u zelf de handen uit de mouwen en leert u de mooiste broodfiguren maken van deeg. Een redelijke mobiliteit is voor deze activiteit vereist. 

Keuzemogelijkheid 2: Demonstratie ‘Symboliek in Brood’

Deze unieke bakdemonstratie vindt plaats in het museumtheater. U luistert naar een verhaal vol humor en historie over het boeiende ambacht van de bakker en kijkt hoe de bakker zijn verhaal kracht bijzet door de mooiste broodfiguren te vervaardigen.

Na de demonstratie of de bakactiviteit bekijkt u het Nederlands Bakkerijmuseum. U wandelt door de smakelijke geschiedenis van brood en banket, ondergebracht in 2 voormalige stadsboerderijen uit de middeleeuwen, een stalhouderij en een ondergronds kelder labyrint! 

Heeft u alles gezien, dan steekt u de straat over naar restaurant de Ridderhof voor een heerlijk vervolg. U kunt hier met uitzicht over de prachtige IJssel genieten van een warm buffet. De kok heeft voor u smakelijke vlees- en kipgerechten bereid die samen met gebakken aardappeltjes, pasta, quiches en gestoofde groentes uit de oven volop keuze bieden voor een avondje genieten. 

Tegen een zeer redelijke meerprijs kunt u dit buffet uitbreiden. Wilt u een soepje vooraf of een ijsdessert na dan krijgt u bij de Ridderhof een menu met maatwerk! 

Gaat uw voorkeur uit naar een koud buffet of wilt u de specialiteit (ambachtelijke pannenkoeken) van de Ridderhof in buffetvorm dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. 

 

Het arrangement bestaat uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en een reuzenroomboterkrakeling
  • Bakactiviteit ‘Samen Bakken’ of de demonstratie ‘Symboliek in Brood’
  • Afsluiting met een buffet in restaurant de Ridderhof

Tijdsduur: circa 4,5 uur

 

Voor het boeken van dit arrangement dient u met minimaal 15 volwassenen te zijn.

  • Prijs buffet per volwassene: €23,00*
  • Prijs buffet per kind (4 tot en met 12 jaar): €14,00*
  • Prijs buffet per kind (0 tot en met 3 jaar): €0,00*

*De drankjes bij het buffet worden berekend op basis van nacalculatie.